Stichting Halal Correct Certification levert sectorgerichte diensten op het gebied van audit, traceerbaarheid, bewakingssysteem en de certificering van halal voedsel. Halal Correct is een organisatie die internationale halal kwaliteitscertificaten uitgeeft volgens strikte Islamitische normen en conform universele kwaliteitsnormen van HACCP, NEN en ISO. Halal Correct opereert in verschillende Europese landen en is gevestigd in Nederland en Frankrijk.

We leveren sinds 1995 onder de naam Halal Correct certificerende diensten op de Nederlandse markt. De Stichting is door middel van internationale erkenningen, ook internationaal steeds actiever geworden. Wij zijn inmiddels uitgebreid naar maar liefs 12 Europese landen waaronder België, Duitsland, Frankrijk, UK, Polen en Tsjechië. Tevens streven wij naar vertegenwoordiging op andere plaatsen in de wereld.

Daarnaast heeft Halal Correct zakelijke partnerschappen gesloten met gerenommeerde halal organisaties in UK, Italië, Polen, Turkije, Zuid-Afrika, Brazilië, Nieuw-Zeeland, Indonesië en Maleisië.

Doelstelling

De doelstelling van stichting Halal Correct Certification is om de bereikbaarheid halal vlees en halal vleesproducten voor de moslimconsument te bevorderen. Wij doen dit door enerzijds de halal keten te inspecteren en te certificeren en anderzijds de moslimconsument te informeren.

Accreditatie en samenwerkingsverbanden

Halal Correct wordt officieel geaccrediteerd en erkend door de Indonesische autoriteit MUI, autoriteiten van Maleisië en Singapore JAKIM & MUIS en door de Verenigde Arabische Emiraten en de Golfstaten. Halal Correct staat onder toezicht van de onafhankelijke Raad voor Fatwa en Onderzoek (Imams raad). De Imams van de Islamitische Raad van Fatwa en Onderzoek zijn vertegenwoordigers van vier soorten instituten van de Islamitische wet in de wereld. Halal Correct doet aan hen verslag van hun activiteiten.

Met betrekking tot Islamitische vraagstukken ten aanzien van processen van halalcertificatie van de cliënt, wordt de Islamitische Raad van Fatwa en Onderzoek altijd gevraagd om het definitieve auditrapport van de cliënt goed te keuren. Een Halal Correct bedrijfcertificaat wordt mede ondertekend door een vertegenwoordiger van de Imams raad.

Daarnaast maakt Halal Correct in geval van voedingstechnologische kwesties gebruik van de expertise van gerenommeerde laboratoriums en instituten, die gespecialiseerd zijn in voedingsmiddelen.

Kwaliteitsbeleid

Het kwaliteitsbeleid door het bestuur van de Stichting Halal Correct ziet er als volgt uit.

Halal Correct houdt zich continu bezig met het verbeteren van ons organisatorisch kwaliteitsmanagement. Dit bereiken wij door:

  • Relatiebeheer: vragen van consumenten worden binnen 24 uur behandeld.
  • Het onderhouden van contacten en samenwerkingsverbanden met internationale autoriteiten.
  • Het volgen en naleven van internationale halal auditnormen en voorwaarden voor certificatie.
  • Het volgen van nationale en internationale halal en voedselveiligheidsconferenties en deelnemen aan vakgerichte trainingen wereldwijd.
  • Continue verbetering door het regelmatig evalueren van de processen binnen Halal Correct.
  • Streven naar het vervullen en verwezenlijken van de behoeftes van de consument.
  • Het vaststellen en bijhouden van het processysteem.
//]]>